neljapäev, 2. juuni 2011

RABARBERI PURU KOOK

Tainas:
450 g võid
180 g suhkrut
600 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut.
Kate:
1,2 kg kohupiimapastat
200 g suhkrut
250 g hapukoort
5 muna
500 g rabarbrit
Valmistamine
Esmalt valmista tainas. Pane kõik koostisosad korraga kaussi ja mudi kätega läbi, kuni tekib suuretükilist puru meenutav tükiline tainasegu. Rabarber tükelda umbes 1 cm pikkusteks tükkideks (jämedad varred lõika pooleks). Sega omavahel kohupiimapasta, suhkur, hapukoor ja munad.
Võta 2/3 tainast (ülejäänu jäta puru tegemiseks) ja suru see tihkelt ahjuplaadile, nii et see saaks ühtlaselt kaetud. Vala tainale kohupiimasegu ja pane sellele tükeldatud rabarber. Küpseta 170–175kraadises ahjus umbes seitse minutit. Kata kook ülejäänud tainast tehtud puruga ja pane tagasi ahju. Küpseta, kuni puru tõmbub kergelt pruunikaks.
Lase koogil 10–15 minutit jahtuda ja lõika kolmnurkseteks tükkideks. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega, kuid see on maitsev ka lisanditeta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar