laupäev, 4. juuni 2011

Maitsev rabarberikook kaunistatud vaarikatega

Vaja läheb: 
500 g liivatainast
1 kg rabarbereid
1,5 dl suhkrut + paar sl rabarberitele puistamiseks
1,5 dl 20% hapukoort
3 dl maitsestamata jogurtit
1 spl vanillisuhkrut
5 muna
1 sl kaneeli
1/2 tassi vaarikaid
Valmistamine: 
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vajuta tainas sügavasse võiga määritud ahjuvormi ning äärista servad hõbepaberiga. Torka kahvliga põhja augud ja küpseta umbes 10 min. Ehk kuni pind on kergelt kuldne.
Samal ajal valmista täidis.
Puhasta ja tükelda rabarberid, vispelda kokku munad ja suhkur. Lisa jogurt, hapukoor ja vanillisuhkur. Eemalda koogipõhjalt hõbepaber ning lisa põhja rabarberid. Puista üle paari supilusikatäie suhkru ja kaneeliga, vala üle kastmega ning piki vaarikatega.
Küpseta kuni 45 min. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar