reede, 3. juuni 2011

Lõhe võileivatort, vaieldamatult meie pere lemmik

Tordis kasuta mahedaid asju!


Täidis:
Paksem lahja majonees
Suitsulõhe, sobib nii külm- kui kuumsuitsu oma ( aga ühes tordis kasuta kas üht või teist!!!)
Valge sibul või porru
Keedumuna
Tordi tarbeks võib kasutada nii leiba kui tugevamat saia või ühes tordis ka mõlemat, sel juhul pane kõige alumine kiht leiba ja edasi saia.

Kaunistamiseks:
külmsuitsulõhe lõigud ( rulli keeratud)
värske till
sidrun või  laim
punasesibula rattad
20 % Wispi kreem
keedetud munad
sool
sidrunipipar

Valmistamine:
Tort valmista kohe alusele, millega serveerida soovid! Sellest sõltub suurus ja kasutatavate ainete kogus! Kõik käib maitse ja silma järgi.
Kõigepealt tee valmis täidis. Siis valmista puljong, et see saaks pisut jahtuda. Arvesta ikka liitri või isegi kahega. Kasuta leiva või tugevama saia immutamiseks kindlasti puljongit! Lõika eelnevalt ära koorik!
1- kiht: immuta leivad ( saiad) ja aseta kandikule, hästi külge külje kõrvale.
2- kiht: pane vahele täidis
3- kiht: lao järgmine kiht saia
4- kiht: pane vahele täidis
Tee tort just nii  kõrge kui soovid, vastavalt sellele ka siis asetad materjale vaheldumisi. 5 kihti leiba (saia) jääb kena tordi kõrgus.
Kui põhi on valmis aseta peale kerge vajutis ja pane tort umbes 2-3 tunniks külmkappi, et ta pisut saaks ühtlustuda.
Võta külmast välja ja eemalda vajutis. Tee segu Wispi kreemist ja keedu munast, tükelda muna kreemi sisse, maitsesta soola ja sidrunipipraga.
Nüüd määri valmistatud kaunistamisseguga tort nii pealt kui ümbert, kaunistuste tegemiseks kasuta tordipritsi! Nüüd keera rulli külmsuitsu lõhe viilud ( tee roosid) ja aseta tordile, lisa värske till ja punasesibula rattad ning sidruni või laimi rattad.
Enne serveerimist pigista lõhele peale sidruni mahla!!!
Head isu!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar