kolmapäev, 15. juuni 2011

Hüdropolümeeri kasutamine

Hüdropolümeer on uus ja huvitav, värviline kasvupinnas lilledele ja taimedele. Hüdropolümeeri graanulid imavad väga palju vett. Sõmerad graanulid ei ole toksilised ja lagunevad looduses täiesti 5 aastaga.
Hüdropolümeer imab endasse vett ja toiteaineid 400 korda enam, kui on tema enda maht ja paisununa loovutab niiskust väga aeglaselt. Kui graanulid on lõplikult paisunud, muutuvad nad kristallideks, mis tänu oma pehmusele lasevad taimede juurtel kergesti läbi tungida ning vett ja toiteaineid omandada. Hüdropolümeeri kasvupinnas ei vaja kastmist. Lillede hooldamine muutub tõeliselt kergeks. Kui taim on osa vett ja toiteaineid polümeerist ära tarbinud, hakkab viimane kokku kuivama. See võib juhtub umbes 2-3 nädalat peale esmast vee imamist , siis lisatakse jälle vett endise tasemeni ja pestakse kuulid puhtaks.
Hüdropolümeere on saada mitmes kaunis värvitoonis, mis võimaldavad teha kauneid lõikelilleseadeid ja uudseid lilleistutusi vastavalt fantaasiale.
Värvitoonid:
Kollane- sinine- roheline- helepunane- lilla
kollane+helepunane=  oranž
punane+lilla= burgundia
Kui soovid kasutada eri värvi kristalle kihiti, niisuta graanuleid tugevasti, muidu segunevad värvid omavahel.

GRAANULITE KASUTAMINE:
  1. kalla nõusse 1,5 liitrit puhast vett
  2. lisa kotike hüdropolümeeri
  3. sega põhjalikult, et saavutada ühtlane värvus. Kontrolli värvi küllastusastet. Kui soovid heledamat tooni, kalla osa värvunud veest ära ja lisa sama kogus puhast vett.
  4. kui soovid segatud toone jälgi ülalmainitud värvitoonide tabelit.
  5. lase graanulitel paisuda 4 tundi, neid vahepael segades, saavutamaks ühtlast tooni.
  6. kalla kristallid sõelale ja lase kristallidel nõrguda 5 minutit lõikelillede tarvis.
  7. istutamist vajavatele lilledele ja seemnete idandamiseks lase nõrguda sõelal umbes ½ tundi. Algul katseta kergemate taimedega, kogemuste kasvades võid proovida nõudlikumate taimedega.

SEEMNETE KÜLVAMINE HÜDROPOLÜMEERI
Külva seemned kasutusjuhendit järgides otse põhjalikult niisutatud hüdropolümeeride pinnale. Kui seemned hakkavad idanema, aseta nad suuremasse polümeeridega nõusse või istuta mulda siseruumides või väljas, olenevalt taimedest. Idanemine hüdropolümeeris toimub kiiremini kui mullas.Ümberistutamisel taimede juured ei kahjustu, kuna eralduvad kergestikristallidest, murdes endaga kaasa hüdropolümeeri kiudusid.

PISTIKUTE JUURUTAMINE HÜDROPOLÜMEERIS
Lõika uuest võrsest umbes 7-9 cm pikkune pistik lehe alt. Eemalda lehed, väljaarvatud 2-3 ülemist. Torka pistik niisutatud hüdropolümeeri. Kui taim on juurdunud, istuta see suuremasse hüdropolümeeri nõusse või mulda.

HOIA HÜDROPOLÜMEERID EEMAL OTSESEST PÄIKESEVALGUSEST JA LASTE KÄEULATUSEST!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar