kolmapäev, 8. detsember 2010

Lõhe pirukas










Pirukapõhi:
100g võid või margariini
2dl jahu
2sl külma vett

Kate:
200g värsket või kergsoolatud lõhet
soola
jahvatatud valget pipart
sidrunipipart
100g emmentali või campanello juustu
3tk muna
3dl piima
värsket aedtilli

Valmistusaeg: 40-60 min  
Sega külmad margariinitükid ja jahu mikseri tainakonksudega sõmeraks, lisa vesi ning vormi tainapalliks. Suru tainas ühtlase kihina madala pirukavormi põhja ja äärtesse. Lõika kala tükkideks ning maitsesta, laota pirukapõhjale. Klopi lahti munad ja sega piimaga, kalla kalale. Puista üle riivitud juustuga. Küpseta ahju alumisel siinil 175°C juures 30 minutit või kuni tainaservad on küpsed, täidis hüübinud ja pind pruunistunud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar