neljapäev, 16. detsember 2010

Kringel

Jõulud ja igasugu aastavahetuse pidustused on tulemas ning kõik perenaised varmad küpsetama.
Panen ühe hästi maitsva kringli retsepti siia, mida ikka palju, palju on aastate jooksul ära söödudJ

Taigen
800 g jahu
50 g võid ( taluvõi on parim)
0,5 l piima
¾ pulka pärmi ( see on ennemuiste aja pulga järgi)
1 muna
1 spl suhkrut
1 tl soola

kaneeli või kakaod- milline kellelegi  meeldib
pähkleid või rosinaid- või mõlemaid
võid panna ka sukaadi
150 g võid

 

Glasuur
150 g võid
4 spl piima
1 kl suhkrut
1-2 spl kakoad

Lase piim soojaks (käesoe), sulata piimas või ja pärm, lisa sool ja suhkur, sega ning lisa lahtiklopitud muna, lisa jahu ja sõtku tainas. Taignale lisa soovi järgi kas rosinaid või pähkleid, või mõlemaid. Tee tainast piisavalt pikk rull, lõika lahti 3 riba, et punuda taigen patsi. Patsid tee kokku võiga ja siis põimi kringliks.

Valmista glasuur.
Sulata või lisa suhkur, piim ja kakao. Tee vedelama poolne šokolaadimass.

Kui kringel on küpsenud kuldkollaseks, lase natuke jahtuda, siis pane lahti löönud küpse kringli pragudesse šokolaadimassi ning samuti pane massi kringli peale.

Head küpsetamist ja head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar