esmaspäev, 26. detsember 2011

Mõnus pühade jätk maitsva kohupiimakoogiga

Koogi põhja valmistasin ühest pakist Vilma juubeli tordipulbrist, segades hulka pisut vett. 
Siis vooderdasin paberiga ümmarguse koogivormi põhja ja küljed ja pisut õlitasin paberit 
ning panin 15 min koogipõhja 200 kraadisesse ahju küpsema.

Vahepeal valmistasin kohupiimamassi.

Kohupiimamassi läks 2 pk Tere rosinatega kohupiima, 1 pk Ricotta 8% kohupiima, siis lisasin 2 muna, pisut 20 % hapukoort ( umbes 250 gr) ja noaotsatäie soodat ning segasin ühtlaseks massiks.
Kui koogipõhi oli mõnusalt kerkinud ja küpsenud valasin kohupiimasegu  selle peale ja panin uuesti ahju ning küpsetasin veel 15 minutit, kuni kook oli pealt kuldpruun. Kui kook enam noa külge ei jäänud ja oli küps, keerasin ahju kinni ja lasin koogil veel pisut ahjus olla, siis võtsin ahju ukse lahti, et kook jahtuks.
Mõru kohv on suurepärane kaaslane selle koogi  juurde, kuna suhkrut lisamatagi on kook suhteliselt magus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar