pühapäev, 29. mai 2011

Rabarberi-kohupiimavorm

On rabarberi aeg......
 
Imelihtne kuum magustoit. Võimaluse korral kasuta peenikesi punase koorega rabarberivarsi - neid ei pea koorima ning punane värv annab desserdile kauni jume. Jagub neljale.

Koostis: 
400 g rabarberit 
3 sl fariinsuhkrut 
0.5 tl jahvatatud kaneeli 
Peale: 
400 g Valio vanilliga kohupiima kreemi 
4 sl mandlilaaste 
2 tl fariinsuhkrut 
Valmistamine: 
Kuumuta ahi 220 kraadini. 
Pese rabarberivarred ja lõika väikesteks juppideks. Sega kausis suhkru ja kaneeliga, jaota nelja kuumakindla klaasvormi sisse. Pane kuuma ahju ja lase 15 minutit küpseda ja pehmeneda. Võta vormid ahjust välja. Tõsta igale portsjonile paar supilusikatäit kohupiimakreemi, siis supilusikatäis mandlilaaste ja peale pool teelusikatäit fariinsuhkrut. 
Tõsta vormid uuesti ahju umbes 5-7 minutiks, kuni mandlilaastud on kuldsed ja suhkur sulanud. Serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar