pühapäev, 29. mai 2011

Kerge salat pomelo, avokaado ja lõhega

pool pomelot 
2 avokaadot 
200 g külmsuitsulõhet 
rooma, rukola vm salati lehti 

Kaste: 
1 sl Dijoni sinepit 
4 sl sidrunimahla 
4 sl oliiviõli 

Sega kastmeks sinep, sidrunimahl ja õli. Koori pomelo ja eralda sektoriteks. Eemalda membraan ja tükelda sektorid. Viiluta suitsulõhe ja lõika viilud väiksemateks tükkideks. Koori avokaadod, eemalda kivid ja tükelda. Sega tükeldatud ained ja rebitud salatilehed. Vala kaste salatile, sega läbi. 

Pomelot ostes tasub teada: 
* Liiga väikest vilja pole mõtet osta, kuna pomelol on väga paks koor. 
* Kleepuvama ja kortsulisema koorega pomelo maitse on parem. 
* Küpse vilja koort saab muljuda. 
* Toatemperatuuril säilib pomelo väga hästi. Maitseomadused ei muutu kuni kümne päeva jooksul. 
* Hiina pomelo on võrgu sees ja valge viljalihaga. 
* Iisraeli pomelo on roosaka viljalihaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar