kolmapäev, 6. aprill 2011

Lihtne juusturull

Taigen:
25 g pärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
2,5 dl sooja vett
1 muna
8 dl nisujahu
50 g võid
Kes ei viitsi ise taigent teha, võib kasutada ka poest ostetud pärmilehttaigent.

Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Sega hulka käesoe vesi, muna ja jahu. Sõtku hulka pehme või. Kata kauss toidukilega ja rätikuga ning lase seejärel 1 tund soojas kohas kerkida.  Tõsta kerkinud taigen jahusele pinnale ja sõtku läbi ning rulli õhukeseks plaadiks. Määri peale pehme või ja riputa riivjuust. Keera taigen rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Määri rull üle lahtiklopitud munaga ja puista peale ka pisut riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar