laupäev, 9. aprill 2011

Kohupiima- aprikoosikook

Põhi:
100g võid
0.75dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl kardemoni
Täidis:
400g paki kohupiima
2dl vahukoort
2 muna
1,5dl suhkrut
poole apelsini riivitud koor
2tl vanillisuhkrut
Peale: 1 purk ( 420g ) aprikoosikompotti
0,5dl mandlilaaste

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja kardemoniga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Riivitud koor lisa täidisesse. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga lahtikäiva küpsetusvormi põhja ja äärtesse. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma. Nõruta aprikoosid. Sega kokku täidis ja laota põhjale. Jaota peale aprikoosid ning puista üle mandlilaastudega, küpseta 175 kraadi juures 30- 40 minutit. Lase vormis jahtuda ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar