reede, 29. juuli 2011

Sotšnikud

Sotšnikud on väga maitsvad, aga kahjuks taas unustuse hõlma jäänud saiakesed.


Valmistamine:
50 g pehmet võid
210 g nisujahu (u 3,5 dl)
60 g suhkrut (u 0,75 dl)
0,25 tl söögisoodat
1 muna
3 sl hapukoort
noaotsatäis soola

Täidis:
200 g rammusat kohupiima
2 sl suhkrut
1 sl hapukoort
1 munavalge
1–2 sl nisujahu

Et pealt  said kenad jääksid, kasuta määrimiseks üht munakollast ja lisa ka veidi vett

Sega tainaks suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme või ja seejärel soodaga segatud jahu. Sega tainas kiiresti ühtlaseks, st. väldi liigset töötlemist ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema. Täidiseks sega kohupiima hulka suhkur, hapukoor, munavalge ja viimasena jahu. Sega hoolega. Soovi korral võid lisada ka rosinaid, vanillisuhkrut, kaneeli, riivitud sidrunikoort vm.

Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual umbes 5 mm paksuseks ja lõika 10 cm läbimõõduga ketasteks. Aseta ketta ühele tainapoolele kuhjaga supilusikatäis täidist, keera teine pool peale. Suru «poolkuu» servad tugevasti kinni. Määri pealt munakollase-veeseguga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud või võitatud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus umbes 12–15 minutit, kuni sotšnikud on pealt kaunilt kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar