teisipäev, 19. juuli 2011

Kana- klimbisupp

Kana- klimbisupp on üks  väga maitsev ja kiirelt valmiv supp.

2 -2, 5 l vett
1-2 kanakoiba
paar tera pipart
1 kanapuljongikuubik
1 keskmine porgand

3-4 kartulit
1 keskmine sibul

Klimbid- kogused vali nii, kui palju  just klimpe tahad.
supileen
jahu
1 muna
Kui soovid kõvad klimbid teha, tee klimbitainas tugevam, kui soovid pehmemaid klimpe, tee taigen vedelama poolne.
Pane kanakoivad keema, lisa tükeldatud porgand ( võid pruunistada enne pannil õlis), pipar ja puljogikuubik. Kindlasti võta kana keemise ajal pealt vaht. Keeda seni kuni kana on poolpehme. 
Võta vahepeal supileent jahtuma, et sellest klimpe teha.  Kui leen on jahtunud, võid valmistada vahepeal klimbi taina. Klopi lahti muna ja lisa leent, vahepeal sega jahu, siis natuke jälle leent ja siis jälle jahu, et mass oleks ühtlane. Kui taigen jääb liiga vedel võid lisada veel veidi jahu.
Nüüd tükelda ka kartulid ning lisa supile. Kui kana on valmis siis võta kana välja, tükelda väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi. Tükelda sibul ja lisa supile.  Natukese aja pärast lisa supile lusikaga klimbid. Lase korralikult kogu aeg supil keeda, et klimbid eraldi valmiksid ja kokku ei läheks. Keeda seni kuni klimbid tõusevad pinnale. 
Kõige lõpuks lisa värskelt hakitud tilli. Kui oled sinepi sõber ja on soovi, võid suppi maitsestada ka sinepiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar